tisdag 17 november 2009

Ågatan 11

Planen var att börja med Hambergs fisk, men eftersom de har stängt på måndagar blev det Ågatan 11 istället.

En höstruskig måndag(16/11)träffades 5 tjejer utanför Ågatan 11, stämningen var på topp och förväntningarna var höga. Alla var hungriga.

Eftersom det var en måndag var vi ensamma i restaurangen. Det var en trevlig lokal, ganska liten men ombonad och fräsch. Lagom stailad. Servitören var trevlig och hade ett glatt humör, vi kunde nästan acceptera det faktum att det var små fläckar på duken och läppstift på vattenglaset... nästan.

Vinet vi beställde var supergott, vi delade på en flaska merlot(kommer inte ihåg namnet). Efter en hel del velande från alla parter lyckades vi även beställa mat: tre ren innanlår, en anka och en biff(well done).

Alla var nöjda med maten förutom biffen som var för well done dvs bränd och torr. Maten var god och smakerna bra avägda- bra restaurangmat helt enkelt, varken sensationer eller unika smakupplevelser.

Sen var det dags för efterrätten, det viktigaste enligt mig själv. Det beställdes en creme brulé och fyra chokladmousse med marinerade bär. Creme brulén var så bra som den kan bli och fick toppbetyg. Chokladmousserna var dock en stor besvikelse och fick bottenbetyget! Om det var Grand Merniern som bären var mariernade i eller om grädden var härsken var svårt att avgöra, men den lämnade en äcklig smak i munnen som gjorde att kvällens betyg rasade.

Sammanfattning:
Pris, mellan 337-453 totalt för kvällen
Betyg, skala 1-10 där 4 är ok och 5 är bra
Helhetsintryck- 5.8*
Service- 8.8*
lokal- 9*
maten- renen 8, biffen 4, ankan 7
brulén 10, chokladmoussen 0
prisvärdhet, 4.6*

(*medelvärden av 5 individuella betyg)
Närvarande: Evelina, Inga, Ingmarie, Stina, Titti

Det som var bra, var väldigt bra... men de saker som var mindre bra, var riktigt dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar